" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Γλυκό του Κουταλιού Σύκο, χωρίς ασβέστη και γαλαζόπετρα| Fig Spoon Sweet | Traditional Greek Recipe

 

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.





Γλυκό του Κουταλιού Σύκο, χωρίς ασβέστη και γαλαζόπετρα.
Fig Spoon Sweet | Traditional Greek Recipe


Κάθε χρόνο απολαμβάνω να φτιάχνω γλυκό του κουταλιού σύκο, το οποίο διατηρείται όλο το χρόνο. 
Μου αρέσει να συνοδεύω τον απογευματινό μου καφέ με μια κουταλιά από αυτό το γλυκό.


Για παρόμοιες συνταγές μπορείτε να δείτε.


Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. 



Every year I enjoy making sweet fig, which keeps all year round. 
I like to accompany my afternoon coffee with a spoonful of this dessert.

For similar recipes you can see.


For cooking it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us. 




Υλικά

60 σύκα (εποχή Μάη)
1700 γραμμάρια ζάχαρη
1400 ml νερό
4 κουταλιές της σούπας ξινό (κιτρικό οξύ)
150 γραμμάρια γλυκόζη
2 βανίλιες
2 φύλλα αρμπαρόριζας (προαιρετικά)


Ingredients

60 figs (May season)
1700 grams of sugar
1400ml water
4 tablespoons sour (citric acid)
150 grams of glucose
2 vanillas
2 leaves apple geranium (optional)



Οδηγίες

1ο βήμα
Καθαρίζουμε το κοτσάνι και λίγο την άλλη πλευρά και τα πλένουμε 3 φορές.
2ο βήμα
Βάζουμε νερό σε μία λεκάνη και 3 κουταλιές ξινό, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και προσθέτουμε τα σύκα, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και ένα βαρύ μπολ από πάνω για να μην επιπλέουν αλλά να είναι όλα τα σύκα μέσα στο νερό και τ’αφήνουμε για μιάμιση ώρα.
3ο βήμα
Τα στραγγίζουμε και βράζουμε νερό στην κατσαρόλα, μόλις βράσει βάζουμε τα σύκα και τα βράζουμε για 5’ (όταν προσθέτουμε τα σύκα επειδή κρυώνει τη 1η φορά το νερό περιμένουμε να αρχίσει να βράζει καλά για να μετρήσουμε τα 5’). Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε με μία κουταλιά της σούπας ξινό για 5’ (έχουμε πάντα έτοιμο ζεστό νερό από πριν). Στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε πάλι μόνο σε νερό 5’.
Τ’αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα τρυπάμε 1 φορά με ένα ξυλάκι για σουβλάκια από το κοτσανάκι μέχρι την άλλη άκρη και τα ζουλάμε να στραγγίξουν τα υγρά. 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι νερό, ζάχαρη και τη γλυκόζη και βράζουμε για 5’. Προσθέτουμε τα σύκα και βράζουμε για 15’. Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε όπως είναι στην κουζίνα για 24 ώρες.
4ο βήμα
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε 2 βανίλιες και 2 φύλλα αρμπαρόριζας (προαιρετικά) τα βράζουμε για 5’ και όπως είναι ζεστά γεμίζουμε τα βάζα με στεγνό κουτάλι, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Τα τρώμε μετά από 1 μήνα.
Τα βάζα και τα καπάκια τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε καλά και τα αποστειρώνουμε στο φούρνο στους 100 C για 15’.



Instructions

1st step
Clean the stem and a little of the other side and wash them 3 times.
2nd step
Put water in a basin and 3 tablespoons of citric acid, stir well to melt and add the figs, place a plate on top and a heavy bowl on top so that they don't float but that all the figs are in the water, and leave them for an hour and a half.
3rd step
Drain them and boil water in the pot, once it boils add the figs and boil them for 5 minutes (when adding the figs because it cools down the first time, we wait for the water to start boiling well to count the 5 minutes). Drain them and boil them again with water and a tablespoon of citric acid for 5 minutes (we always have hot water ready beforehand). Drain them and boil them again in water only, for 5 minutes. 
Let them cool a bit and pierce them once with a skewer from the stem to the other end and squeeze them to drain the liquid. 
Prepare the syrup with water, sugar and glucose and boil for 5 minutes. Add the figs and boil for 15 minutes. Close the hot plate and leave it as it is on the kitchen for 24 hours.
4th step
The next day, add 2 vanillas and 2 apple geranium leaves  (optional), boil them for 5’, and while they are still hot, fill the jars with a dry spoon, close them, and turn them upside down until they cool. Eat them after 1 month.
Wash the jars and lids, dry them well and sterilize them in the oven at 100 C or 212  Fahrenheit for 15 minutes.



Πόσο καιρό διατηρείται το γλυκό σύκο.

Αν το κάνετε σωστά όπως σας δείχνω στο βίντεο και αποστειρώσετε τα βάζα όπως σας δείχνω, διατηρείται στο ντουλάπι για 1 χρόνο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Όταν το ανοίξετε, διατηρείται στο ψυγείο. Να χρησιμοποιήτε πάντα στεγνό κουτάλι, όταν το βγάζετε από το βάζο.

How long is sweet fig preserved?

If you do it correctly as I show you in the video and sterilize the jars as I show you, it will keep in the cupboard for at least 1 year, maybe more. Once you open it, keep it in the fridge. Always use a dry spoon when removing from the jar.


Συμβουλές.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά τα ίδια καπάκια. Τα βαζάκια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούρια καπάκια.

Καλύτερα να μην αφήνετε κενό στο βάζο, διατηρείται πιο πολύ με αυτό το τρόπο. 

Tips.

Never use the same lids again. The jars can be reused for jams and pastries, but you must use new lids.

It is better not to leave a gap in the jar, it is preserved longer this way. 



Υπέροχες συνταγές που θα σας αρέσουν.
Wonderful recipes you will love.









Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη