THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Μελιτζάνες με Κρεμμύδια.
Eggplants with Onions – A Simple and Delicious Traditional Greek Dish.
Οι μελιτζάνες με κρεμμύδια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Γλυκές, τρυφερές μελιτζάνες μαγειρεύονται αργά με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα και ελαιόλαδο – ένα πιάτο γεμάτο γεύση, άρωμα και αναμνήσεις από το κυριακάτικο τραπέζι. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, ιδανικά με φέτα και φρέσκο ψωμί. Εύκολο, νηστίσιμο και απόλυτα μεσογειακό!
Δες στο βίντεο βήμα-βήμα τη συνταγή και μάθε όλα τα μυστικά για να γίνει πεντανόστιμο!
Eggplants with onions is a beloved summer recipe in Greek cuisine. Sweet, tender eggplants are slowly cooked with caramelized onions, ripe tomatoes, and olive oil – a dish full of flavor, aroma, and memories of Sunday family meals. Serve it warm or cold, ideally with feta cheese and crusty bread. It’s easy, vegan-friendly, and perfectly Mediterranean!
Watch at the video the step-by-step recipe and learn all the secrets to make it so tasty.
Υλικά
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
8 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
από μία χούφτα μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
2 κούπες χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι, 1 κούπα νερό, ελαιόλαδο
Ingredients
2 eggplants, sliced
8 onions, sliced
3 cloves garlic, chopped
a handful of parsley and mint chopped
2 cups tomato juice
2 teaspoons salt
black pepper, 1 cup water, olive oil
Παρόμοιες συνταγές που θα σας αρέσουν.
Similar recipes you will love.
Greek mediterranean recipe, with leeks and celery root (and the dark leaves) at the pressure cooker.





