" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Γλυκό του κουταλιού κεράσι. Sweet cherry, Greek recipe.

 

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.















Γλυκό του κουταλιού κεράσι. Sweet cherry, Greek recipe.



Αυτή η εποχή είναι πάντα η αγαπημένη μου. Είναι η εποχή που στην Ελλάδα υπάρχουν σε αφθονία τα πιο νόστιμα φρούτα και λαχανικά. 
Κάθε χρόνο απολαμβάνω να φτιάχνω γλυκό του κουταλιού κεράσι, το οποίο διατηρείται όλο το χρόνο. Αν και ποτέ δε μένει για τόσο καιρό. 
Μου αρέσει να συνοδεύω τον απογευματινό μου καφέ με μια κουταλιά από αυτό το γλυκό.


Για παρόμοιες συνταγές μπορείτε να δείτε.


Με το γλυκό κεράσι μπορείτε να φτιάξετε και παγωτό κεράσι ή ένα εύκολο trifle.


Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. 
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.


This season is always my favorite. It is the season when in Greece there are an abundance of the most delicious fruits and vegetables. 
Every year I enjoy making sweet cherry, which keeps all year round. Although it never stays that long. 
I like to accompany my afternoon coffee with a spoonful of this dessert.


For similar recipes you can see.


With the sweet cherry you can also make cherry ice cream or an easy trifle.


For cooking it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us. 
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.






Υλικά

1 κιλό κεράσια (κατά προτίμηση πετροκέρασα), αλλά και απλά κεράσια μεγάλα, να μην είναι  ώριμα και μαλακά, αλλά σε καλή κατάσταση, στο βίντεο χρησιμοποιώ απλά κεράσια στην αρχή της παραγωγής τους. 
700 γραμμάρια ζάχαρη (στην κλασική συνταγή είναι ένα κιλό, αλλά προτιμώ να αποφεύγω τη ζάχαρη όσο μπορώ, με ένα κιλό ζάχαρη βγαίνει πολύ γλυκό στη γεύση, με 700 γραμμάρια είναι τέλειο).

1 με 2 ποτήρια νερό (πάντα βάζω λίγο παραπάνω νερό για να έχω και μπόλικο σιρόπι, αλλά ο χρόνος βρασμού αλλάζει, με ένα ποτήρι μπορεί να γίνει σε 15' περίπου, με 2 ποτήρια μπορεί να θέλει και μισή ώρα και παραπάνω)
χυμό 1 λεμονιού
1/2 λεμονόκουπα, από το στημένο λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη (προαιρετικά)
1 φύλλο αρμπαρόριζα (προαιρετικά, αλλά δίνει πολύ ωραίο άρωμα στο γλυκό κεράσι) 




Ingredients

1 kg of cherries, simple large cherries, not ripe and soft, but in good condition, in the video I use simple cherries at the beginning of their production. 
700 grams of sugar (in the classic recipe it is one kilo, but I prefer to avoid sugar as much as I can, with one kilo of sugar it comes out very sweet in taste, with 700 grams is perfect).

1 to 2 glasses of water (I always add a little more water to have a lot of syrup, but the boiling time changes, with one glass it can be done in about 15', with 2 glasses it can take half an hour or more)
juice of 1 lemon
1/2 squeezed lemon cup
1 tablespoon glucose (optional)
1 leaf of apple geranium (optional, but it gives a very nice aroma to the sweet cherry) 


Υπέροχες συνταγές που μπορεί να σας αρέσουν.








Πόσο καιρό διατηρείται το γλυκό κεράσι.

Αν το κάνετε σωστά όπως σας δείχνω στο βίντεο και αποστειρώσετε τα βάζα όπως σας δείχνω, διατηρείται στο ντουλάπι για 1 χρόνο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Όταν το ανοίξετε, διατηρείται στο ψυγείο. Να χρησιμοποιήτε πάντα στεγνό κουτάλι, όταν το βγάζετε από το βάζο.

How long is sweet cherry preserved?

If you do it correctly as I show you in the video and sterilize the jars as I show you, it will keep in the cupboard for at least 1 year, maybe more. Once you open it, keep it in the fridge. Always use a dry spoon when removing from the jar.




Συμβουλές.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά τα ίδια καπάκια. Τα βαζάκια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούρια καπάκια.

Καλύτερα να μην αφήνετε κενό στο βάζο, διατηρείται πιο πολύ με αυτό το τρόπο. 

Tips.

Never use the same lids again. The jars can be reused for jams and pastries, but you must use new lids.

It is better not to leave a gap in the jar, it is preserved longer this way. 



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη