" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Λικέρ βερίκοκο με κονιάκ. Λικέρ Αμαρέττο. Liqueur Amaretto. Liqueur Apricot with brandy.

 

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.






Λικέρ βερίκοκο με κονιάκ. Λικέρ Αμαρέττο.
Liqueur Apricot with brandy. Liqueur Amaretto.


Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες σήμερα φτιάχνω σπιτικό λικέρ βερίκοκο, με φανταστικό χρώμα και πλούσια γεύση! Αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή για λικέρ είναι γεμάτη άρωμα και γεύση καλοκαιριού. Ιδανικό για να αρωματίσετε κοκτέιλ και γλυκά, αυτό το εύκολο λικέρ βερίκοκου θα γίνει το αγαπημένο σας. Δείτε βήμα - βήμα τη διαδικασία, συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα και πώς να το αποθηκεύσετε σωστά. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και απλά φανταστική συνταγή.

Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. 


My dear friends, today I am making homemade apricot liqueur, with fantastic color and rich flavor. This traditional Greek liqueur recipe is full of fruity aroma and sweet summer flavor. Perfect to use in cocktails and desserts, this easy DIY apricot liqueur will become your new favorite. Learn the step-by-step process, tips for best results, and how to store your liqueur for maximum flavor.

To make it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us. 




Υλικά

45 κουκούτσια βερίκοκου  
15 κουκούτσια βερίκοκου, σπάστε μόνο τα 15 και προσθέστε μόνο τον σπόρο τους στο λικέρ 
1 ξυλάκι κανέλας
300 γραμμάρια ζάχαρη
300 ml κονιάκ

Το λικέρ το αφήνουμε για 2 μήνες στον ήλιο και όχι σε ντουλάπι. Αν σας φαίνεται έντονη η γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ και να το αραιώσετε.

Προσοχή να το φιλτράρετε στο τέλος καλά ή σε ένα φίλτρο καφέ ή σε ένα τουλπάνι ή σε υφασμάτινη σίτα όπως τη δική μου.



Ingredients

45 apricot pits
15 apricot pits break them and add the seed (only the 15)
1 cinnamon stick
300 grams sugar
300 ml brandy

Leave the liqueur for 2 months in the sun and not in a cupboard. If you find the taste strong, you can add a little brandy and dilute it.

Be careful to filter it well at the end or in a coffee filter or cheeseclot or a cloth strainer like mine.



Πως διατηρείται το λικέρ.

Το λικέρ διατηρείται για αρκετό καιρό τουλάχιστον 1 χρόνο. Δε χρειάζεται ψυγείο, αρκεί να μην είναι εκτεθειμένο στο φως, αλλά σε σκοτεινό ντουλάπι κι αν γίνεται όσο πιο δροσερό. Αν παρατηρήσετε κρυστάλλωση στον πάτο του μπουκαλιού ή αποχρωματισμό στην επιφάνεια καλύτερα να το πετάξετε. Το λικέρ διατηρείται σε γυάλινα μπουκάλια που κλείνουν καλά. 


How is the liqueur preserved?

The liqueur keeps for a long time at least 1 year. It does not need a refrigerator, as long as it is not exposed to light, but in a dark cabinet, as cool as possible. If you notice crystallization at the bottom of the bottle or discoloration on the surface, it is better to throw it away. The liqueur is kept in tightly closed glass bottles. 



Παρόμοιες συνταγές που θα σας αρέσουν.
Similar recipes you will love.









Μπορείτε να βρείτε παρόμοιες συνταγές στο μενού στο ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, LIQUEUR-ΛΙΚΕΡ.

You can find similar recipes at the menu JAMS-SWEET PRESERVES, LIQUEUR-ΛΙΚΕΡ.




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη