THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Λικέρ βερίκοκο με κονιάκ. Λικέρ Αμαρέττο.Liqueur Apricot with brandy. Liqueur Amaretto.
To make it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Υλικά
45 κουκούτσια βερίκοκου
300 γραμμάρια ζάχαρη
300 ml κονιάκ
45 apricot pits
15 apricot pits break them and add the seed (only the 15)
1 cinnamon stick
300 grams sugar
300 ml brandy
Leave the liqueur for 2 months in the sun and not in a cupboard. If you find the taste strong, you can add a little brandy and dilute it.
Be careful to filter it well at the end or in a coffee filter or cheeseclot or a cloth strainer like mine.
Πως διατηρείται το λικέρ.
Το λικέρ διατηρείται για αρκετό καιρό τουλάχιστον 1 χρόνο. Δε χρειάζεται ψυγείο, αρκεί να μην είναι εκτεθειμένο στο φως, αλλά σε σκοτεινό ντουλάπι κι αν γίνεται όσο πιο δροσερό. Αν παρατηρήσετε κρυστάλλωση στον πάτο του μπουκαλιού ή αποχρωματισμό στην επιφάνεια καλύτερα να το πετάξετε. Το λικέρ διατηρείται σε γυάλινα μπουκάλια που κλείνουν καλά.
How is the liqueur preserved?
The liqueur keeps for a long time at least 1 year. It does not need a refrigerator, as long as it is not exposed to light, but in a dark cabinet, as cool as possible. If you notice crystallization at the bottom of the bottle or discoloration on the surface, it is better to throw it away. The liqueur is kept in tightly closed glass bottles.
Μπορείτε να βρείτε παρόμοιες συνταγές στο μενού στο ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, LIQUEUR-ΛΙΚΕΡ.
You can find similar recipes at the menu JAMS-SWEET PRESERVES, LIQUEUR-ΛΙΚΕΡ.