" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί – Παραδοσιακή Συνταγή χωρίς Κρέας. Dolmadakia Gialantzi – Traditional Greek Stuffed Vine Leaves Without Meat.

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.







Ντολμαδάκια Γιαλαντζί – Παραδοσιακή Συνταγή χωρίς Κρέας. 
Dolmadakia Gialantzi – Traditional Greek Stuffed Vine Leaves Without Meat



Ανακάλυψε την απόλυτη νηστίσιμη συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί! Τα αμπελόφυλλα γεμίζονται με αρωματικό ρύζι, μυρωδικά όπως άνηθος και δυόσμος, και σιγοβράζονται σε λεμονάτη σάλτσα που ξυπνά τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Είτε τα σερβίρεις ως μεζέ, είτε ως ελαφρύ κύριο πιάτο, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι πάντα μια αγαπημένη επιλογή.

Ιδανική συνταγή για Σαρακοστή, για vegans και vegetarians, αλλά και για όποιον αγαπάει τις αυθεντικές γεύσεις. Δες στο βίντεο βήμα-βήμα τη συνταγή και μάθε όλα τα μυστικά για να γίνουν τέλεια!


Discover the ultimate vegan version of a beloved Greek classic! Dolmadakia Gialantzi are tender vine leaves stuffed with fragrant rice, fresh herbs like dill and mint, and gently simmered in a lemony olive oil sauce that brings out the bright, zesty flavors of the Mediterranean. Whether served as an appetizer, meze, or a light main dish, these stuffed vine leaves are always a crowd-pleaser.

Perfect for Lent, for vegans and vegetarians, or anyone who loves authentic Greek cuisine. Watch at the video the step-by-step recipe and learn all the secrets to rolling the perfect dolmadakia.


Υλικά για 60 ντολμαδάκια για ταψί 36*26 εκ.

60 αμπελόφυλλα και 6 για να τα σκεπάσουμε στο ψήσιμο (τα πλένουμε πριν τα βράσουμε)
8 πράσινα κρεμμύδια
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι δυόσμο
1 κούπα ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 και 1/2 κούπες νερό
χυμό 1 λεμονιού
2 κούπες ρύζι Καρολίνα


Ingredients for 60 dolmadakia for baking tray 36*26 cm.

60 grape leaves and 6 to cover them while baking (wash them before boiling)
8 green onions
1/3 bunch of parsley
1/3 bunch of dill
1/3 bunch of mint
1 cup olive oil
3 teaspoons salt
1/3 teaspoon black pepper
2 and 1/2 cups water
juice of 1 lemon
2 cups Carolina rice (rice for soup)






Κι άλλες υπέροχες συνταγές που θα σας αρέσουν.
More wonderful Greek recipes you will love.














Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη