THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Σύκο, γλυκό του κουταλιού, ρετσέλι. Sweet preserve fig, retseli.
Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες δε θα πιστέψετε πόσο υπέροχο είναι αυτό το γλυκό. Είναι απλή συνταγή γεμάτη άρωμα, η αρμπαρόριζα με το σύκο συνδυάζονται τόσο αρμονικά με αποτέλεσμα μία υπέροχη γεύση.
Έχει υπέροχη υφή και λιώνει στο στόμα αφήνοντας μία καταπληκτική γεύση, σαν γλυκό θυμίζει μαρμελάδα. Πρέπει να την κάνετε αυτή τη συνταγή, γιατί όσο και να το περιγράψω δεν είναι αρκετό. Να δοκιμάσετε το σύκο ζεστό και θα με θυμηθείτε.
Παρόμοιες συνταγές.
Για να την κάνετε, δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes ". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.
My dear friends, you will not believe how wonderful this dessert is. It's a simple recipe full of aroma, the apple geranium and the fig combine so harmoniously resulting in a wonderful taste.
It has a wonderful texture and melts in the mouth leaving an amazing taste, like a sweet reminiscent of jam. You have to make this recipe, because no matter how much I describe it, it's not enough. Try the fig hot and you will remember me.
For cooking, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.
Υλικά
14 σύκα γερά, όχι πολύ ώριμα (600 γραμμάρια)
400 γραμμάρια ζάχαρη (2 κούπες)
1 ποτήρι νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
2 φύλλα αρμπαρόριζα
Ingredients
14 firm, not very ripe figs (600 grams)
400 grams of sugar (2 cups)
1 glass of water
juice of 1/2 lemon
2 leaves of apple geranium
Συνταγές που σας προτείνω.
Recipes I recommend.
Πόσο καιρό διατηρείται το γλυκό σύκο.
Αν το κάνετε σωστά όπως σας δείχνω στο βίντεο και αποστειρώσετε τα βάζα όπως σας δείχνω, διατηρείται στο ντουλάπι για 1 χρόνο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Όταν το ανοίξετε, διατηρείται στο ψυγείο. Να χρησιμοποιήτε πάντα στεγνό κουτάλι, όταν το βγάζετε από το βάζο.
Συμβουλές.
Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά τα ίδια καπάκια. Τα βαζάκια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούρια καπάκια.
Καλύτερα να μην αφήνετε κενό στο βάζο, διατηρείται πιο πολύ με αυτό το τρόπο.
How long is sweet fig preserved?
If you do it correctly as I show you in the video and sterilize the jars as I show you, it will keep in the cupboard for at least 1 year, maybe more. Once you open it, keep it in the fridge. Always use a dry spoon when removing from the jar.
Tips.
Never use the same lids again. The jars can be reused for jams and sweet preserves, but you must use new lids.
It is better not to leave a gap in the jar, it is preserved longer this way.