" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Λικέρ κεράσι. Cherry liqueur.

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.








Λικέρ κεράσι. Cherry liqueur.


Έχετε ποτέ δοκιμάσει σπιτικό λικέρ κεράσι; Αν όχι δοκιμάστε, είναι υπέροχο και απίστευτα εύκολο να το φτιάξετε.
Είναι πολύ ωραίο για να το κερνάτε στους επισκέπτες σας ή να το προσφέρετε σε ένα όμορφο μπουκάλι, δώρο σε φίλους σας. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού να το συνοδεύσετε με παγάκια. Επίσης, μπορείτε  να το προσθέσετε σε συνταγές γλυκών, τους δίνει μια υπέροχη γλυκιά γεύση.
Με 5 μόνο υλικά κι ελάχιστο χρόνο ετοιμάζετε τη συνταγή.



Άλλες συνταγές με φρούτα της εποχής που θα σας αρέσουν.



Για να το κάνετε, δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. 
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes ". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.



Have you ever tried homemade cherry liqueur? If not give it a try, it's great and incredibly easy to make.
It is very nice to serve to your guests or to offer it  in a beautiful bottle as a gift to your friends. You can enjoy it plain or on hot summer days accompany it with ice cubes. Also, you can add it to dessert recipes, it gives them a wonderful sweet taste.
With only 5 ingredients and a minimum of time you can prepare the recipe.


Other Seasonal Fruit Recipes You'll Like



To do it, watch the video above, I'm waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us. Also like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can also find us on Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.




Υλικά

500 γραμμάρια πλυμένα κεράσια με τα κουκούτσια τους, να είναι σε καλή κατάσταση και να μην είναι ώριμα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4 γαρύφαλλα μπαχαρικό
1 ποτήρι βότκα ή τσίπουρο ή ούζο χωρίς γλυκάνισο


Βάζω σε ένα γυάλινο βάζο τα κεράσια και τη ζάχαρη να πάει παντού, κλείνω με το καπάκι και τα αφήνω έξω στον ήλιο για 2 μέρες. Προσθέτω την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το τσίπουρο ή ούζο ή βότκα να γεμίσει το βάζο και να σκεπαστούν καλά τα υλικά, κλείνω με το καπάκι και το αφήνω σε ένα ντουλάπι σε σκοτεινό μέρος για 2 μήνες. 
Στραγγίζω το λικέρ για να αφαιρέσω τα κεράσια και το βάζω σε ένα όμορφο μπουκάλι και το διατηρώ σε ένα ντουλάπι, δε χρειάζεται ψυγείο.










Ingredients

500 grams of washed cherries with their pits, in good condition and not ripe
1 glass of sugar
1 cinnamon stick
4 cloves spice
1 glass of vodka or tsipouro or ouzo without anise


Put the cherries and sugar in a glass jar, close with the lid and leave them out in the sun for 2 days. Add cinnamon, cloves and tsipouro or ouzo or vodka to fill the jar and cover the ingredients well, close with the lid and leave it in a cupboard in a dark place for 2 months. 
Strain the liqueur to remove the cherries and put it in a pretty bottle and keep it in a cupboard, no fridge needed.






Πως διατηρείται το λικέρ.

Το λικέρ διατηρείται για αρκετό καιρό τουλάχιστον 1 χρόνο. Δε χρειάζεται ψυγείο, αρκεί να μην είναι εκτεθειμένο στο φως, αλλά σε σκοτεινό ντουλάπι κι αν γίνεται όσο πιο δροσερό. Αν παρατηρήσετε κρυστάλλωση στον πάτο του μπουκαλιού ή αποχρωματισμό στην επιφάνεια καλύτερα να το πετάξετε. Το λικέρ διατηρείται σε γυάλινα μπουκάλια που κλείνουν καλά. 

How is the liqueur preserved?

The liqueur keeps for a long time at least 1 year. It does not need a refrigerator, as long as it is not exposed to light, but in a dark cabinet, as cool as possible. If you notice crystallization at the bottom of the bottle or discoloration on the surface, it is better to throw it away. The liqueur is kept in tightly closed glass bottles. 




Συνταγές που σας προτείνω.
Recipes I recommend.





























Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη