" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Μαρμελάδα βερίκοκο. Apricot jam.

 

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.










Μαρμελάδα βερίκοκο. Apricot jam.


Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες σήμερα έφτιαξα μαρμελάδα βερίκοκο, απλή συνταγή και εύκολη που είναι έτοιμη μέσα σε μισή ώρα. Μία από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες που μου αρέσει πολύ να την τρώω με φρέσκο βουτυρωμένο ψωμάκι. Δοκιμάστε την και απολαύστε το υπέροχο χρώμα και άρωμα της σπιτικής μαρμελάδας.

Άλλοι τρόποι για να την απολαύσετε είναι.


Για την κάνετε, δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes ". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.


My dear friends, here is a recipe of apricot jam, a simple and easy recipe that is ready in half an hour. One of my favorite jams that I really like to eat with fresh buttered bread. Try it and enjoy the wonderful color and aroma of homemade jam.

Other ways to enjoy it are:


For cooking, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us. Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.









Υλικά

1 κιλό ώριμα βερίκοκα
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι



Ingredients

1 kilo apricots
400 grams sugar
2 tablespoon lemon juice






Πόσο καιρό διατηρείται η μαρμελάδα βερίκοκο.

Αν την κάνετε σωστά όπως σας δείχνω στο βίντεο και αποστειρώσετε τα βάζα όπως σας δείχνω, διατηρείται στο ντουλάπι για 1 χρόνο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Όταν την ανοίξετε, διατηρείται στο ψυγείο. Να χρησιμοποιήτε πάντα στεγνό κουτάλι, όταν τη βγάζετε από το βάζο.


Συμβουλές.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά τα ίδια καπάκια. Τα βαζάκια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούρια καπάκια.

Καλύτερα να μην αφήνετε κενό στη μαρμελάδα, διατηρείται πιο πολύ με αυτό το τρόπο. 



Περισσότερες νόστιμες συνταγές για να δοκιμάσετε.



How long is apricot jam preserved?

If you do it correctly as I show you in the video and sterilize the jars as I show you, it will keep in the cupboard for at least 1 year, maybe more. Once you open it, keep it in the fridge. Always use a dry spoon when removing from the jar.

Tips.

Never use the same lids again. The jars can be reused for jams and pastries, but you must use new lids.

It is better not to leave a gap in the jam, it is preserved longer this way. 


Τι κάνετε αν η μαρμελάδα σας πήξει πολύ.
What do you if your jam is over cooked and your jam is too hard.

Αν η μαρμελάδα πήξει πολύ, βράστε τη με λίγο νερό για 3 λεπτά. Θα πρέπει όμως να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες. 

If your jam thickens too much, boil it for 3 minutes with some water. You must consume it in the next days.


More delicious recipes to try.

  • Vegan cake with chocolate sprinkles and orange juice.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη