" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Ψωμί ολικής άλεσης με αρτοπαρασκευαστή. Whole wheat bread, with bread machine.

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.








Ψωμί ολικής άλεσης με αρτοπαρασκευαστή. Whole wheat bread, with bread machine.



Νόστιμο κι αφράτο ψωμί ολικής άλεσης, χωρίς κόπο εύκολα και χωρίς φασαρία. Βάζεις τα υλικά και δεν ξανά ασχολείσαι, ούτε να λερώσεις την κουζίνα, ούτε να πρέπει να ξαναζυμώνεις κάθε μία ώρα.

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, που δεν έχω καθόλου χρόνο και διάθεση, συνήθως αφήνω να γίνει το τελευταίο ζύμωμα και πριν το τελικό φούσκωμα, βγάζω το ζυμάρι και το βάζω σε φόρμες για ψωμί, όπου τα αφήνω να φουσκώσουν για μισή ώρα και τα ψήνω στο φούρνο και με αυτόν τον τρόπο έχω δύο μικρά ψωμάκια, μπορείτε να δείτε πως τα ψήνω εδώ ελιόψωμα και ψωμάκια με ρίγανη. Το προτιμώ. 

Κάποιες φορές κάνω ένα ψωμάκι και με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνω μία τραγανιστή πίτσα ή τηγανιτές τυρόπιτες, ειδικά αυτές γίνονται πολύ πιο αφράτες, απ' ότι όταν τις ζυμώνουμε εμείς. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε.

Κι άλλες συνταγές στον αρτοπαρασκευαστή.




Αν έχετε Air Fryer δείτε και αυτές τις συνταγές.




Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. 
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.



Delicious and fluffy wholemeal bread, effortless easily and without fuss. You put the ingredients in and you don't have to worry about dirtying the kitchen or having to re-knead every hour.

Of course, to be honest, except in rare cases, when I don't have the time and mood at all, I usually let the last kneading take place and before the final rise, I take the dough out and put it in bread molds, where I leave them to rise for half an hour and I bake them in the oven and in this way I have two small breads, you can see how I bake them here bread with olives and oregano bread. I prefer this way. 

Sometimes I make one bread and with the rest of the dough I make a crispy pizza or fried cheese pies, especially these become much fluffier than when we knead them. Try and you will remember me.

And other recipes in the bread maker.




If you have an Air Fryer, see these recipes as well.




Easy to prepare, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us. 
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.


Υλικά

540 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
25 γραμ. ελαιόλαδο ή 3 κουταλιές της σούπας
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
350 ml νερό 
8 γραμ. ξηρή μαγιά


Γιατί δε φουσκώνει το ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή.

Να βάζετε πάντα το αλάτι πάνω από το αλεύρι και μακριά από τη μαγιά, όπως δείχνω στο βίντεο. Αν δε σας φουσκώσει, μπορεί να μην είναι καλή η μαγιά, αλλά καμιά φορά και η ποιότητα του αλευριού να μην είναι καλή. Δοκιμάστε και με άλλης εταιρείας αλεύρι. 
Μου έχει συμβεί μόνο μία φορά να μη φουσκώσει, όχι στον αρτοπαρασκευαστή, αλλά σε απλό ζύμωμα και δε χρησιμοποίησα αυτό το αλεύρι ξανά. Το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης, δείτε αν θέλετε και αυτήν την ανάρτηση Συμβουλές για όταν ζυμώνουμε.


Ingredients

540 grams whole wheat flour 
25 grams of olive oil or 3 tablespoons
1 teaspoon sugar
1 teaspoon salt
350 ml of water 
8 grams of dry yeast


Why does the bread not rise in the bread maker?

Always put the salt on top of the flour and away from the yeast, as I show in the video. If it doesn't rise, the yeast may not be good, but sometimes the quality of the flour is also not good. Try another company's flour. 
I've only had it fail to rise once, not in the bread maker, but in plain kneading, and I never used that flour again. The water should be at room temperature.

Also if you want see this post Tips on how we knead.



Υπέροχες συνταγές που σας προτείνω.















Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη