THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Σκορδόψωμα. Garlic buns.
Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες σας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ζεστά φρεσκοψημένα σκορδοψωμάκια που μοσχομυρίζουν σκόρδο, βούτυρο και μυρωδικά!
Επίσης, δείτε και αυτήν την ανάρτηση Συμβουλές για όταν ζυμώνουμε.
Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
My dear friends, nothing beats warm, freshly baked garlic buns full of buttery garlic aroma and herbs!
Also read this post Tips on how we knead.
For cooking it watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Υλικά
1/3 κούπας νερό
1/4 κούπας ζάχαρη
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
210 ml γάλα
1 αυγό
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για άλειμμα
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Ingredients
1/3 cup water
1/4 cup sugar
7 grams of dry yeast
210 ml of milk
1 egg
1 1/2 teaspoon salt
5 tablespoons melted butter
5 cups flour for all uses
For spread
1 tablespoon melted butter
1 tablespoon olive oil
1 teaspoon garlic powder
1/2 teaspoon oregano
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα αφήνω να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο στους 50 C για 10’.
Σε μια λεκανίτσα βάζω τo παραπάνω μείγμα, το γάλα, το βούτυρο, το αυγό ανακατεύω καλά και προσθέτω λίγο, λίγο το αλεύρι και ζυμώνω και προσθέτω αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά και το αλάτι. Σκεπάζω με μεμβράνη και στο φούρνο για να ξεκουραστεί στους 50 C για 30’.
Τα πλάθω σε κορδόνια και τα κάνω κόμπο. Τα αφήνω να ξεκουραστούν στο φούρνο για 30’ στους 50 C και τα ψήνω για 10-15’ στους 200 C. Μόλις τα βγάλω όπως είναι ζεστά τα αλείφω με ένα πινέλο με ένα μείγμα από βούτυρο, ελαιόλαδο, σκόρδο και ρίγανη.
Directions
In a bowl, mix the water, sugar and yeast and let them rest in a warm place or in the oven at 50 C for 10 '.
In a bowl put the mixture (with the yeast), milk, butter, egg, mix well and add little by little the flour and knead and add after all the ingredients are mixed the salt. Cover with baking film and in the oven to rest at 50 C for 30 '.
Shape them into strings and make them into a knot. Leave them to rest in the oven for 30 'at 50 C and bake them for 10-15' at 200 C. Once you take them out as they are hot, spread them with a brush with a mixture of butter, olive oil, garlic and oregano.
Κι άλλες υπέροχες συνταγές.
More wonderful recipes.
Tags:
ΨΩΜΙ-BREADS






