" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Συμβουλές για όταν ζυμώνουμε. Tips on how we knead.

 

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.



Συμβουλές για όταν ζυμώνουμε. Tips on how we knead.


Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες σε αυτήν την ανάρτηση σας έχω κάποιες συμβουλές για όταν ζυμώνετε. Ότι έμαθα από τη μητέρα μου και από γνωστές και φίλες. Και για περισσότερες συμβουλές μαγειρικής δείτε στο tag How to cook.

Μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes". 


Hello my dear friends at this post I have some tips on how to knead. What I have learned from my mother and friends. And for more cooking tips see at the tag How to cook.

A subscription to our channel, a comment or a like would help us. Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes".



Συμβουλές.

Αν είναι καλοκαίρι δε χρειάζεται να ζεστάνουμε το νερό. Τον υπόλοιπο καιρό επειδή το νερό της βρύσης είναι κρύο, το ζεσταίνουμε λίγο να είναι χλιαρό, ίσα να μην είναι κρύο. 

Πλάθουμε τη ζύμη προσθέτοντας λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λάδι στο χέρι μας για να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι.

Το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος αφού έχουμε προσθέσει αρκετό αλεύρι και ποτέ στην αρχή, δε θέλουμε να έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά.

Για ακόμη καλύτερο φούσκωμα, στην αρχή αναμιγνύουμε το λάδι, μαγιά, ζάχαρη, νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος για μία ώρα. Όταν πλάσουμε τα τελικά ζυμαράκια μας, τα αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε μέγεθος και μετά τα ψήνουμε. 





Πως κρατάμε τη ζύμη ζεστή.

Όταν τελειώσουμε με το πλάσιμο θα τη βάλουμε σε ένα μεγάλο μπολ, μεγάλο επειδή φουσκώνει η ζύμη και δε θέλουμε να λερώσουμε την πετσέτα, θα σκεπάσουμε με πετσέτα και μία κουβέρτα από πάνω. Δεν την έχουμε κοντά σε παράθυρα και πόρτες που μπορεί να τ'ανοίγουμε και να μπαίνει κρύο. Αν είναι καθαρό το μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να το αλείψουμε πρώτα με λίγο λάδι πριν βάλουμε τη ζύμη να φουσκώσει οπότε, θα ξεκολλήσει εύκολα η ζύμη όταν τη βγάλουμε από το μπολ για να την πλάσουμε.

Άλλος τρόπος ζεσταίνουμε το φούρνο για 5΄, ίσα να ζεσταθεί ελάχιστα και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα στο φούρνο χωρίς λοιπόν να χρειάζεται πετσέτα και κουβέρτα.

Όταν ψήσουμε τη ζύμη μας και τη βγάλουμε από το φούρνο τη σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να κρυώσει.


Πως φτιάχνουμε ψωμί.

Όταν φτιάχνουμε ψωμί, μετά το πρώτo φούσκωμα, πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλεύρι και να το ζυμώσουμε πάλι και να το ξαναβάλουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα. Στο σύνολο κάνουμε αυτήν τη διαδικασία τρεις φορές. Το ζυμάρι θέλει πολύ καλό πλάσιμο τουλάχιστον 10'.  

Για αυτό τον λόγο προτιμώ να χρησιμοποιώ τον αρτοπαρασκευαστή, συνήθως αφήνω να κάνει το ζύμωμα και πριν το τελευταίο φούσκωμα το βάζω στο  ταψί. Το τελευταίο φούσκωμα γίνεται μέσα στο ταψί για μισή ώρα πριν το ψήσουμε. Μπορείτε να δείτε πως φτιάχνω ψωμί ολικής άλεσης στον αρτοπαρασκευαστή μου. Ή για απλό ψωμί στο χέρι δείτε το βίντεο για Ελιόψωμο και ριγανόψωμο, στο οποίο όμως χρησιμοποιώ το μίξερ για να γίνει καλό πλάσιμο.

Πριν το βάλετε στο ταψί μία ωραία ιδέα είναι το αλείψετε καλά με λάδι.

Όταν ψηθεί το αλείφετε όπως είναι καυτό με μπόλικο νερό και το σκεπάζετε καλά με πετσέτα μέχρι να κρυώσει καλά, για να ιδρώσει και να μην ξεραθεί η κόρα.




Tips for the dough.

If it's summer, we don't need to heat the water. The rest of the time, because the tap water is cold, we heat it a little so that it is lukewarm, just not cold. 

Shape the dough by adding flour little by little until it does not stick to our hands. We can add a little oil to our hand so that the dough does not stick to the hand.

We add the salt at the end after we have added enough flour and never at the beginning, we don't want it to come into direct contact with the yeast.

For even better puffing, at the beginning we mix the oil, yeast, sugar, water and 2 tablespoons of flour and leave it in a warm place to puff for half an hour. Then add the rest of the ingredients, knead and leave the dough in a warm place to double in size for one hour. When we form our final buns,  we leave them for half an hour in a warm place to double in size and then bake them. 





How do we keep the dough warm.

When we finish shaping, we will put it in a big bowl, big because the dough rises and we don't want to dirty the towel, we will cover with a towel and a blanket on top. We don't have it near windows and doors that can be opened and get cold. If the bowl we are going to use is clean, we can first coat it with a little oil before letting the dough rise, so the dough will come off easily when we take it out of the bowl to shape it.

Another way is to heat the oven for 5 minutes, until it warms up a little and let the dough rise in the oven without the need for a towel or blanket.

When we bake our dough and take it out of the oven, we cover it with a towel until it cools down.


How we make bread.


When we make bread, after the first rise, we have to add some flour and knead it again and put it back in a warm place for an hour. In total, we do this process three times. The dough needs very good kneading for at least 10'.  

For this reason I prefer to use the bread maker, I usually let it knead and before the last rise I put it in the pan. The last swelling is done in the pan for half an hour before we bake it. You can see how I make whole wheat bread in my bread maker. Or for simple bread by hand, see the video for Olive bread and oregano bread, in which I use the mixer to make a good dough.

Before putting it in the pan, a good idea is to coat it well with oil.

When it's cooked, brush it while it's still hot with plenty of water and cover it well with a towel until it cools down, so that it sweats and the crust doesn't dry out.


Συνταγές που θα σας αρέσουν.
Recipes you will love.






Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη