THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Κρουασάν ψωμάκια με βούτυρο. Croissant buns with butter.
Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες σήμερα έφτιαξα καταπληκτικά ψωμάκια κρουασάν με βούτυρο.
Είναι απλή και εύκολη συνταγή. Ταιριάζει με τα πάντα.
Είναι αφράτα, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση οριζόντια και να τα φάτε με σαλάμι και μαρούλι, να προσθέσετε κασέρι ή μαγιονέζα ή να βάλετε σταγόνες σοκολάτας όπως είναι ζεστά και θα λιώσει η σοκολάτα μέσα τους, να προσθέσετε φέτα ή μερέντα πριν τα τυλίξετε σε κρουασάν. Μπορείτε να κόψετε τη ζύμη σε λιγότερα κομμάτια και να κάνετε μεγαλύτερα κρουασάν.
Για τα φτιάξετε δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes".
My dear friends, today I made amazing croissants with butter. It is a simple and easy recipe. It goes with everything.
They are fluffy, you can cut them in half horizontally and eat them with salami and lettuce, add cheese or mayonnaise or put chocolate drops as they are hot and the chocolate will melt in them, add feta or nutella before wrapping them in croissants.
You can cut the dough into smaller pieces and make larger croissants.
To make them, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes".
Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
15 γραμμάρια ζάχαρη
7 γραμμάρια αλάτι
40 ml ηλιέλαιο
220 ml νερό
40 γραμμάρια βούτυρο (βιτάμ)
1 αυγό
Ingredients
400 grams of all-purpose flour
7 grams of dry yeast
15 grams of sugar
7 grams of salt
40 ml sunflower oil
220 ml of water
40 grams of butter (vegetable)
1 egg
Συμβουλές για τη ζύμη.
Αν είναι καλοκαίρι δε χρειάζεται να ζεστάνουμε το νερό. Τον υπόλοιπο καιρό επειδή το νερό της βρύσης είναι κρύο, το ζεσταίνουμε λίγο να είναι χλιαρό, ίσα να μην είναι κρύο.
Πλάθουμε τη ζύμη προσθέτοντας λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λάδι στο χέρι μας για να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι.
Το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος αφού έχουμε προσθέσει αρκετό αλεύρι και ποτέ στην αρχή, δε θέλουμε να έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά.
Πως κρατάμε τη ζύμη ζεστή.
Όταν τελειώσουμε με το πλάσιμο θα τη βάλουμε σε ένα μεγάλο μπολ, μεγάλο επειδή φουσκώνει η ζύμη και δε θέλουμε να λερώσουμε την πετσέτα, θα σκεπάσουμε με πετσέτα και μία κουβέρτα από πάνω. Δεν την έχουμε κοντά σε παράθυρα και πόρτες που μπορεί να τ'ανοίγουμε και να μπαίνει κρύο. Αν είναι καθαρό το μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να το αλείψουμε πρώτα με λίγο λάδι πριν βάλουμε τη ζύμη να φουσκώσει οπότε, θα ξεκολλήσει εύκολα η ζύμη όταν τη βγάλουμε από το μπολ για να την πλάσουμε.
Άλλος τρόπος ζεσταίνουμε το φούρνο για 5΄, ίσα να ζεσταθεί ελάχιστα και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα στο φούρνο χωρίς λοιπόν να χρειάζεται πετσέτα και κουβέρτα.
Όταν ψήσουμε τη ζύμη μας και τη βγάλουμε από το φούρνο τη σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Για ακόμη καλύτερο φούσκωμα, στην αρχή αναμιγνύουμε το λάδι, μαγιά, ζάχαρη, νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος για μία ώρα. Όταν πλάσουμε τα τελικά ζυμαράκια μας, τα αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε μέγεθος και μετά τα ψήνουμε.
Πως φτιάχνουμε ψωμί.
Όταν φτιάχνουμε ψωμί, μετά το πρώτo φούσκωμα, πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλεύρι και να το ζυμώσουμε πάλι και να το ξαναβάλουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα. Στο σύνολο κάνουμε αυτήν τη διαδικασία τρεις φορές, Το τελευταίο φούσκωμα γίνεται μέσα στο ταψί για μισή ώρα πριν το ψήσουμε. Για ποιο αναλυτικά δείτε το βίντεο για Ελιόψωμο και ριγανόψωμο.
Tips for the dough.
If it's summer, we don't need to heat the water. The rest of the time, because the tap water is cold, we heat it a little so that it is lukewarm, just not cold.
Shape the dough by adding flour little by little until it does not stick to our hands. We can add a little oil to our hand so that the dough does not stick to the hand.
We add the salt at the end after we have added enough flour and never at the beginning, we don't want it to come into direct contact with the yeast.
How do we keep the dough warm?
When we finish shaping, we will put it in a big bowl, big because the dough rises and we don't want to dirty the towel, we will cover with a towel and a blanket on top. We don't have it near windows and doors that can be opened and get cold. If the bowl we are going to use is clean, we can first coat it with a little oil before letting the dough rise, so the dough will come off easily when we take it out of the bowl to shape it.
Another way is to heat the oven for 5 minutes, until it warms up a little and let the dough rise in the oven without the need for a towel or blanket.
When we bake our dough and take it out of the oven, we cover it with a towel until it cools down.
For even better puffing, at the beginning we mix the oil, yeast, sugar, water and 2 tablespoons of flour and leave it in a warm place to puff for half an hour. Then add the rest of the ingredients, knead and leave the dough in a warm place to double in size for one hour. When we form our final buns, we leave them for half an hour in a warm place to double in size and then bake them.
How we make bread.
When we make bread, after the first rise, we have to add some flour and knead it again and put it back in a warm place for an hour. In total we do this process three times. The last swelling is done inside the pan for half an hour before we bake it. For more on how to make bread watch this video Bread with oregano and olive bread.
Υπέροχες συνταγές που θα σας αρέσουν.
Wonderful recipes you will love.