THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Μαρμελάδα σύκο χωρίς πηκτίνη. Fig jam, no pectin.
Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες μία υπέροχη μαρμελάδα, μαρμελάδα σύκο πεντανόστιμη και αρωματική. Το καλοκαίρι μας παρέχει τόσα πολλά και νόστιμα φρούτα, τι πιο ωραίο να φτιάξουμε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες και να τα απολαμβάνουμε τις κρύες μέρες του χειμώνα παρέα με τον καφέ μας.
Παρόμοιες συνταγές.
Για να την κάνετε, δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes ". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.
My dear friends, a wonderful jam, delicious and aromatic fig jam. Summer provides us with so many delicious fruits, what better way to make fruit preserves and jams and enjoy them on cold winter days with our coffee.
Similar recipes.
For cooking, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.
Υλικά
500 γραμμάρια σύκα, να είναι λίγο ώριμα
3/4 της κούπας ζάχαρη (150 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κούπα νερό
Ingredients
500 grams of figs, they should be a little ripe
3/4 cup sugar (150 grams)
1 teaspoon orange zest (optional)
1/2 teaspoon lemon zest (optional)
juice of 1/2 lemon
1 cup of water
Πόσο καιρό διατηρείται η μαρμελάδα σύκο.
Αν την κάνετε σωστά όπως σας δείχνω στο βίντεο και αποστειρώσετε τα βάζα όπως σας δείχνω, διατηρείται στο ντουλάπι για 1 χρόνο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Όταν την ανοίξετε, διατηρείται στο ψυγείο. Να χρησιμοποιήτε πάντα στεγνό κουτάλι, όταν τη βγάζετε από το βάζο.
Συμβουλές.
Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά τα ίδια καπάκια. Τα βαζάκια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούρια καπάκια.
Καλύτερα να μην αφήνετε κενό στη μαρμελάδα, διατηρείται πιο πολύ με αυτό το τρόπο.
How long is fig jam preserved?
If you do it correctly as I show you in the video and sterilize the jars as I show you, it will keep in the cupboard for at least 1 year, maybe more. Once you open it, keep it in the fridge. Always use a dry spoon when removing from the jar.
Tips.
Never use the same lids again. The jars can be reused for jams and pastries, but you must use new lids.
It is better not to leave a gap in the jam, it is preserved longer this way.
Τι κάνετε αν η μαρμελάδα σας πήξει πολύ.
What do you if your jam is over cooked and your jam is too hard.
Αν η μαρμελάδα πήξει πολύ, βράστε τη με λίγο νερό για 3 λεπτά. Θα πρέπει όμως να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.
If your jam thickens too much, boil it for 3 minutes with some water. You must consume it in the next days.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές για να δοκιμάσετε.
More delicious recipes to try.