" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Σάλτσα κεράσι. Cherry pie filling.

 THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.







Σάλτσα κεράσι. Cherry pie filling.

Σάλτσα κεράσι, ιδανική για γαρνίρισμα σε γλυκά ή για γέμιση για γλυκές πίτες, μπράουνις ή τάρτες. Έχει ένα υπέροχο κατακόκκινο χρώμα, με ολόκληρα κεράσια. Ταιριάζει υπέροχα και με γιαούρτι.

Πολύ εύκολη στην εκτέλεση, με λίγα υλικά και έτοιμη σε 20 λεπτά μόνο. Η γεύση της είναι ανεπανάληπτη.


Αν σας αρέσει η σάλτσα κεράσι, πρέπει να δοκιμάσετε και την πολύ εύκολη συνταγή μου trifle με κεράσι.



Τι μπορείτε να φτιάξετε με τη γέμιση.

Για να την κάνετε δείτε το παραπάνω βίντεο, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή 1 like θα μας βοηθούσε. Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding icons.


Cherry sauce, ideal for garnishing sweets or for filling for sweet pies, brownies or tarts. It has a wonderful crimson color, with whole cherries. It also goes great with yogurt.Very easy to make, with few ingredients and ready in only 20 minutes. Its taste is unrepeatable.


If you like cherry sauce, you should also try my very easy cherry trifle recipe.


What can you make with the filling?


To prepare it watch the video above , I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or 1 like would help us. Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding icons.



Άλλες συνταγές με κεράσια.

Other recipes with cherries.



Υλικά

1/2 κούπα νερό
2 1/2 κούπα κεράσι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας λεμόνι 
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι


Οδηγίες

Βράζω σε μέτρια φωτιά 1/2 κούπα νερό και 2 1/2 κούπα κεράσι σε μέτρια θερμοκρασία 10-15 λεπτά να μαλακώσουν, ανακατεύω αλλά όχι συνεχώς, προσθέτω 1/2 κούπα ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας λεμονιού (1 κουταλιά της σούπας λεμόνι αν είναι πολύ γλυκό). Σε μπολ ανακατεύω 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ και 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και τα προσθέτω στην κατσαρόλα, ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει.

Καλά είναι να διαλέξετε μεγάλα και σκληρά κεράσια. Ο καλύτερος τρόπος να τη διατηρήσουμε είναι σε γυάλινα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες.


Ingredients

1/2 cup water
2 1/2 cup cherries
1/2 cup sugar
1 tablespoon lemon 
1 tablespoon cornflower
1 tablespoon lemon


Instructions

Boil on medium heat 1/2 cup water and 2 1/2 cup cherry on medium heat for 10 - 15 minutes to soften, stir but not constantly, add 1/2 cup sugar and 1 tablespoon lemon (1 tablespoon lemon it is very sweet). In a bowl, mix 1 tablespoon cornflour and 1 tablespoon cold water and add them to the pot, stirring constantly until it thickens. 

It is good to choose large and hard cherries. The best way to preserve it is in glass jars. Keep it in the fridge for up to two weeks.


Αν σας αρέσουν τα γλυκά φρούτα μπορείτε να δείτε και τις παρακάτω συνταγές μου.
If you like sweet fruits you can also see my recipes below.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη