THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Μαρμελάδα κεράσι. Cherry jam.
Υπέροχη σπιτική μαρμελάδα κεράσι, χρειάζεται μόνο 40 λεπτά για να γίνει αυτή η υπέροχη συνταγή και είναι πανεύκολη στην παρασκευή της. Χρησιμοποίησα απλά κεράσια, όχι πολύ ώριμα.
Το πρόβλημα με αυτή τη μαρμελάδα είναι πως μάλλον δε θα υπάρχει μέχρι το χειμώνα, γιατί με το έξτρα λεμόνι που της βάζω είναι απλά φοβερή! Και γιατί βάζω τόσο λεμόνι; Επειδή τα κεράσια περιέχουν λίγη πηκτίνη, με το έξτρα λεμόνι βοηθάω να δέσει η μαρμελάδα πιο καλά.
Πόσο καιρό διατηρείται.
Αν την κάνετε σωστά όπως σας δείχνω στο βίντεο και αποστειρώσετε τα βάζα όπως σας δείχνω, διατηρείται στο ντουλάπι για ένα χρόνο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Όταν το ανοίξετε, διατηρείται στο ψυγείο. Να χρησιμοποιήτε πάντα στεγνό κουτάλι, όταν τη βγάζετε από το βάζο.
Αν σας αρέσουν τα κεράσια, σας προτείνω και αυτές τις συνταγές.
Για να τη φτιάξετε, δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes ". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.
Wonderful homemade cherry jam, it only takes 40 minutes to make this wonderful recipe and it is very easy to prepare. I used simple cherries, not very ripe.
The problem with this jam is that it will probably not exist until winter, because with the extra lemon that I put on it, it is just awesome ! And why do I put so much lemon? Because cherries contain a little pectin, so with the extra lemon, I help the jam bind better.
How long is it preserved.
If you do it correctly as I show you in the video and sterilize the jars as I show you, it will keep in the cupboard for at least 1 year, maybe more. Once you open it, keep it in the fridge. Always use a dry spoon when removing from the jar.
If you like cherries, I also recommend these recipes.
To make it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.
1 κιλό κεράσια καθαρισμένα και κομμένα
600 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
το λεμόνι που έμεινε
Ingredients
1 kg cherries, peeled and chopped (2,2 pounds)
600 grams of sugar (1,5 pounds)
juice of 1 lemon
the lemon that was left
Συμβουλές
- Εάν πήξει πολύ η μαρμελάδα, σημαίνει ότι την παραβράσατε. Όταν η μαρμελάδα βράζει δείχνει ρευστή, όταν όμως κρυώσει πήζει. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό και να τη βράσετε για 3 λεπτά, όμως θα πρέπει να καταναλωθεί τις επόμενες ημέρες.
- Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά τα ίδια καπάκια. Τα βαζάκια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούρια καπάκια.
- Καλύτερα να μην αφήνετε κενό στη μαρμελάδα, διατηρείται πιο πολύ με αυτό το τρόπο. Εγώ αφήνω λίγο κενό στο βίντεο γιατί τα καπάκια δεν ήταν τα κατάλληλα για τα βάζα.
Tips
- If the jam thickens too much, it means that you overcooked it. When the jam boils it looks fluid, but when it cools it thickens. You can add a little water and boil it for 3 minutes, but it should be consumed in the following days.
- Never use the same lids again. The jars can be reused for jams and pastries, but you must use new lids.
- It is better not to leave a gap in the jam, it is preserved longer this way. I leave a little gap in the video, because I had a problem with the lids when I turn it upside down.
Τι κάνετε αν η μαρμελάδα σας πήξει πολύ.
What do you if your jam is over cooked and your jam is too hard.
Αν η μαρμελάδα πήξει πολύ, βράστε τη με λίγο νερό για 3 λεπτά. Θα πρέπει όμως να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.
If your jam thickens too much, boil it for 3 minutes with some water. You must consume it in the next days.
Άλλες παρόμοιες συνταγές.
Δημοφιλείς συνταγές που μπορεί να σας αρέσουν.
Popular recipes you might like.