THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Μελιτζάνες στο φούρνο με υπέροχη γέμιση. Baked eggplants with parmesan.
Μελιτζάνες στο φούρνο, χωρίς τηγάνισμα, με υπέροχη γέμιση. Είναι υπέροχο καλοκαιρινό ορεκτικό που δε βαραίνει καθόλου το στομάχι. Παρακάτω σας προτείνω και διάφορες παραλλαγές που θα μπορούσατε να κάνετε.
Παρόμοιες συνταγές.
Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes". Μπορείτε να μας βρείτε και στο Pinterest και στο Instagram, απλώς πατήστε τα ανάλογα εικονίδια του blog.
Eggplants in the oven with parmesan, without frying, with a wonderful filling. It is a wonderful summer appetizer that does not weigh the stomach at all. Below I suggest several variations that you could make.
Similar recipes.
For cooking it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes". You can find us on both Pinterest and Instagram, just click on the corresponding blog icons.
Υλικά
πέστο βασιλικού
100 γραμμάρια τριμμένο ψωμί
2 ντομάτες σε κομματάκια, χωρίς τα σπόρια
2 μελιτζάνες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
100 γραμμάρια κασέρι σε κύβους
αλάτι, ρίγανη, πιπέρι
1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
Συνήθως στην Ελλάδα τις μελιτζάνες τις κόβουμε φέτες, τις χαράζουμε σε γραμμές, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε για 10' και μετά τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το κάνουμε όλο αυτό για να ξεπικρίσουν. Δεν το κάνω αυτό σε αυτό το βίντεο καθώς αυτήν την εποχή είναι φρέσκες και φανταστικές στη γεύση.
Αν δε σας αρέσει το πέστο βασιλικού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σάλτσα ντομάτας με μπόλικο βασιλικό και ρίγανη, όχι όμως υπερβολική ποσότητα σάλτσας για να μη μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά.
Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και λίγη φέτα, υλικό που συνδυάζεται υπέροχα με τη μελιτζάνα.
Ingredients
basil pesto
100 grams of grated bread
2 tomatoes in pieces, without the seeds
2 eggplants
2 tablespoons of grated parmesan
100 grams of yellow cheese in cubes
salt, oregano, pepper
1 grated clove of garlic
Is it necessary to salt eggplants before cooking?
Usually in Greece we cut the aubergines into slices, engrave them into lines, salt them, leave them for 10' and then wash them and wipe them with kitchen paper and we do all this so that they won't be bitter. I don't do that in this video as at this time they are fresh and taste fantastic.
If you don't like basil pesto, you can replace it with a tomato sauce with plenty of basil and oregano, but not too much sauce so that the rest of the ingredients don't soften.
Of course, you can also add some feta cheese, a material that combines wonderfully with the eggplant.
Γλυκές συνταγές που σας προτείνω.
Desserts that I recommend.