" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι. Melomakarona with semolina.

 

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.



Μελομακάρονα με σιμιγδάλι.
Melomakarona with semolina.

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες σας έχω μία υπέροχη, ελληνική χριστουγεννιάτικη νηστίσιμη συνταγή, μελομακάρονα με σιμιγδάλι, εύκολη στην παρασκευή συνταγή. Αγαπημένο γλυκό των παιδιών μου, τα φτιάχνουμε πάντα τις μέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο τότε. Ελπίζω να την απολαύσετε. (είναι λίγα παραπάνω από όσα φαίνονται στη φωτογραφία).



My dear friends, I have a wonderful, Greek Christmas fasting recipe, melomakarona, an easy-to-prepare recipe. My children's favorite dessert, we always make them on Christmas days and not only then. I hope you enjoy it. (there are a little more than what is shown in the photo).



Υλικά για 1 ταψί

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ηλιέλαιο
1/2  κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα χυμό πορτοκάλι 
1/4 κούπα κονιάκ ή λικέρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (spice)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού


Για το σιρόπι
1 και 1/2 κούπες νερό, 1 κούπα ζάχαρη,
1/2 κούπα μέλι, 1/2 πορτοκάλι, 1 κανέλα στικ


Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα, 200 γραμμάρια σοκολάτα της αρεσκείας σας.
Τα υπόλοιπα μελομακάρονα τα σερβίρουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι.



Ingredients for 1 baking pan

3 cups flour for all uses
1/2 cup semolina fine
1 cup sunflower oil
1/2 cup sugar
1/4 cup orange juice
1/4 cup brandy or liqueur
1/2 teaspoon cinnamon and 1/4 clove (spice)
1/2 leveled teaspoon baking soda
1 leveled teaspoon baking powder
a little orange zest

For the syrup

1 and 1/2 cups water, 1 cup sugar, 1/2 cup honey
1/2 orange, 1 cinnamon stick

For the melomakarona with chocolate, 200 grams the chocolate that you like.
Serve the remaining melomakarona with honey and grated walnut.




Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σόδα και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε, τους δίνουμε το σχήμα, 25 γραμμάρια το κάθε μελομακάρονο και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25’ με 28', θέλουμε να σκουρύνουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 

Για το σιρόπι. 
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 3' λεπτά όλα τα υλικά εκτός από το μέλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε μία φορά. Μόλις λιώσει το μέλι σιροπιάζουμε (τα κουλουράκια να είναι κρύα και το σιρόπι καυτό). Τα απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί και προσθέτουμε το σιρόπι αφήνουμε για 1' - 2΄ περίπου και τα γυρνάμε πλευρά και τα ακουμπάμε να δούμε αν μαλάκωσαν (δοκιμάζουμε και ένα μελομακάρονο), θέλουμε να είναι τραγανά από έξω και όσο πρέπει σιροπιασμένα. Ρίχνουμε από πάνω μέλι και τριμμένο καρύδι. 

Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα. Αφού τα σιροπιάσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, αν δεν ξέρετε πώς, μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με φουντούκι. Με 2 πιρούνια βουτάμε τα μελομακάρονα στη σοκολάτα και τα βάζουμε σε σχάρα κουζίνας και στο ψυγείο για λίγη ώρα για να παγώσει η σοκολάτα.


Instructions

Put the oil, juice, brandy and sugar in a bowl and mix well. Add the baking soda and then the rest of the ingredients. Knead them, give them the shape, 25 grams of each melomakarono and put them on greaseproof paper. Bake them at 180 degrees or 356 Fahrenheit for 25' to 28', you want them to darken and let them cool well. 

For the syrup.
In a saucepan, boil all the ingredients except the honey for 3 minutes, remove from the heat, add the honey, mix once. As soon as the honey melts, add the syrup (the cookies should be cold and the syrup hot). Spread them in a small baking pan and add the syrup, leave for about 1' - 2' and turn them upside down and touch them to see if they have softened (you also try one), you want them to be crispy on the outside and as syrupy as they should be. Add honey and grated walnut on top. 

For the melomakarona with chocolate. After syruping them, let them cool well. Melt the chocolate in a bain-marie, if you don't know how, you can watch this video Christmas chocolates with hazelnuts. Dip the melomakarona in the chocolate with 2 forks and put them on a kitchen rack and in the refrigerator for a while to let the chocolate freeze.



Περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές που θα σας αρέσουν.
More Christmas recipes you will love.










Για περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές δείτε στο μενού τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές.
For more Christmas recipes check at the menu my Christmas recipes.


Συνταγές για το γιορτινό τραπέζι.
Recipes for Christmas holidays.
















Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη