THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Μελιτζανοπίλαφο. Eggplants with rice.
Υλικά
2 μελιτζάνες κομμένες φέτες1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντομάτα χυμό
1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνας ( ρύζι για σούπες)
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι, ελαιόλαδο
Οδηγίες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε 10 λεπτά να ξεπικρίσουν, τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε σε ρολό κουζίνας. Σε ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στους 200° ή 392 Fahr για 20 λεπτά.
Τις κόβουμε κομματάκια και τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και σοτάρουμε 2 λεπτά, προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια τομάτα χυμό, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνας (ρύζι για σούπες),1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά, ελέγχουμε να μην τελειώσει το νερό.
Ingredients
2 sliced eggplants1 chopped Florina red pepper
1/2 chopped onion
1 clove of garlic, finely chopped
1/4 cup olive oil
2 cups tomato juice
1/2 cup Carolina rice (rice for soups)
1 glass of hot water
1 1/2 teaspoon salt
pepper, olive oil
Instructions
Cut the eggplants into slices and salt them. Let them stand for 10 minutes, rinse them, drain them in a kitchen roll. Put non-stick paper, eggplants in a pan, oil them and bake them at 200 ° or 392 Fahrenheit for 20 minutes.
Cut them into pieces and sauté them with a little olive oil in a pan, add 1 chopped red pepper, sauté for 2 minutes, add 1/2 chopped onion and 1 clove of chopped garlic and sauté for 2 minutes, add 1/4 cup, 2 cups oil boil on low heat for 10 minutes. Add 1 glass of hot water, 1/2 cup Carolina rice (rice for soups), 1 1/2 teaspoon salt, pepper and continue cooking for 20 minutes, checking that the water does not run out.