" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Καρυδόπιτα, λίγο διαφορετική, με λιγότερα υλικά. Dessert with syrup and walnuts, Greek recipe.

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.







Καρυδόπιτα, λίγο διαφορετική, με λιγότερα υλικά. 
Dessert with syrup and walnuts, Greek recipe.



Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, μοιράζομαι μαζί σας σήμερα μία υπέροχη συνταγή, καρυδόπιτα, λίγο διαφορετική από την κλασική καρυδόπιτα, με λιγότερη ζάχαρη για ταψί 25*25 εκατοστά. Είναι υπέροχο γλυκό και ταιριάζει πολύ με το παγωτό. Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε.


Για να φτιάξετε τη συνταγή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε. 
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes". 



Hello my dear friends, today I am sharing with you a wonderful Greek recipe, Karidopita, dessert with syrup and walnuts, a little different from the classic Karidopita, with less sugar for a 25x25 cm pan. It is a wonderful dessert and goes well with ice cream. I hope you enjoy it.

To cook it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes".





Υλικά

2 και 1/2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 και 1/2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
5 κουταλιές της σούπας καρύδι τριμμένο
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
5 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη

Για το σιρόπι

400 ml νερό
280 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα λεμονιού

Στο τέλος το αφήνουμε για τουλάχιστον 7 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και να φουσκώσει.


Ingredients

2 and 1/2 tablespoons fine semolina
2 and 1/2 tablespoons breadcrumbs
5 tablespoons of grated walnut
1 vanilla
1 teaspoon of baking powder
1/3 teaspoon cinnamon
1/4 teaspoon ground cloves
zest of 1 orange
3 tablespoons of cognac
5 eggs
100 grams of sugar

For the syrup

400 ml of water
280 grams of sugar
1 cinnamon stick
1 lemon peel

At the end leave it for at least 7 hours to absorb the syrup and swell.




Παρόμοιες συνταγές που θα σας αρέσουν.
Similar recipes you will love.
















Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη