THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Γλυκόξινη κρέμα με κορόμηλα. Sweet and sour cream with cherry plums.
Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η μητέρα μου. Την έφτιαχνε η γιαγιά μου, όταν ήταν μικρή, υπήρχαν πολλές κορομηλιές στο χωριό και ήταν μία απλή συνταγή με απλά υλικά που είχαν όλοι.
Εκείνα τα χρόνια έφτιαχναν οι ίδιοι το δικό τους νισεστέ από σιτάρι. Είναι απλή συνταγή, χωρίς γαλακτοκομικά και δροσερή, όχι πολύ γλυκιά, μπορείτε βέβαια να προσθέσετε και λίγο παραπάνω ζάχαρη αν θέλετε. Τη σερβίρετε με κανέλα.
Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes".
Hello my dear friends, this recipe was given to me by my mother. My grandmother used to make it, when she was little, there were many cherry plums trees in the village, and it was a simple recipe with simple ingredients that everyone had.
In those years they made their own wheat starch. It's a simple recipe, dairy-free and refreshing, not too sweet, of course you can add a little more sugar if you want. You serve it with cinnamon.
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ (νισεστέ) με λίγο νερό
20 ολόκληρα κόκκινα κορόμηλα με το κουκούτσι
500 ml νερό
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα για το σερβίρισμα
Ingredients
2 full tablespoons of cornflour with a little water
20 whole cherry plums with their pits
500 ml of water
3 full tablespoons of sugar
cinnamon for serving
Παρόμοιες συνταγές.
Μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικά και τις υπέροχες συνταγές μαρμελάδας του blog μου.
Similar recipes.
You can of course also try the wonderful jam recipes on my blog.