THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Μαρμελάδα κυδώνι.
Jam quince.
Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, έφτιαξα υπέροχη μαρμελάδα κυδώνι. Είναι πανεύκολη συνταγή και πεντανόστιμη.
Το χρώμα της εξαρτάται από την ποικιλία κυδωνιού που θα χρησιμοποιήσετε και από τον χρόνο που θα τη βράσετε. Για αυτό τον λόγο τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μπορέσει να κοκκινίσει πριν δέσει η μαρμελάδα, μπορεί να γίνει ανοιχτόχρωμη ή να γίνει και σκούρο πορτοκαλί.
Για την παρασκευή δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μας, ένα σχόλιο ή ένα like θα μας βοηθούσε.
Κάντε like και στη σελίδα μας στο Facebook "Min se mellie easy recipes".
Hello my dear friends, I made wonderful quince jam. It is a very easy recipe and delicious.
Its color depends on the variety of quince you will use and on the time you will boil it. For this reason, we boil it on a low heat so that it can turn red before the jam sets, it can become light or dark orange.
For cooking it, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to our channel, a comment or a like would help us.
Like our Facebook page "Min se mellie easy recipes".
Υλικά
3 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό 1/2 λεμονιού
Ingredients
3 quinces cleaned and cut into small pieces
4 glasses of water
2 glasses of sugar
1 cinnamon stick
juice of 1/2 lemon
Πόσο καιρό διατηρείται η μαρμελάδα κυδώνι.
Αν την κάνετε σωστά όπως σας δείχνω στο βίντεο και αποστειρώσετε τα βάζα όπως σας δείχνω, διατηρείται στο ντουλάπι για 1 χρόνο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Όταν την ανοίξετε, διατηρείται στο ψυγείο. Να χρησιμοποιήτε πάντα στεγνό κουτάλι, όταν τη βγάζετε από το βάζο.
How long is quince jam preserved?
If you do it correctly as I show you in the video and sterilize the jars as I show you, it will keep in the cupboard for at least 1 year, maybe more. Once you open it, keep it in the fridge. Always use a dry spoon when removing from the jar.
Συμβουλές.
Μη χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά τα ίδια καπάκια. Τα βαζάκια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούρια καπάκια.
Καλύτερα να μην αφήνετε κενό στο βάζο, διατηρείται πιο πολύ με αυτό το τρόπο.
Tips.
Never use the same lids again. The jars can be reused for jams and sweet preserves, but you must use new lids.
It is better not to leave a gap in the jar, it is preserved longer this way.
Τι κάνετε αν η μαρμελάδα σας πήξει πολύ.
What do you if your jam is over cooked and your jam is too hard.
Αν η μαρμελάδα πήξει πολύ, βράστε τη με λίγο νερό για 3 λεπτά. Θα πρέπει όμως να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.
If your jam thickens too much, boil it for 3 minutes with some water. You must consume it in the next days.
Παρόμοιες συνταγές.
Similar recipes.
Και για περισσότερες παρόμοιες συνταγές δείτε στο tag Μαρμελάδες-Γλυκά του κουταλιού και Liqueur-Λικέρ.
And for more recipes like these check my tag Jams-Sweet preserves and Liqueur-Λικέρ.
Υπέροχες συνταγές που σας προτείνω.
Wonderful recipes I recommend.