" href="javascript:;">Responsive Advertisement

Αφράτα νηστίσιμα τσουρέκια με μέλι. Amazing Greek Easter bread with honey, sugar free - dairy free - egg free.

 

THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.

FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE  AT THE BOTTOM OF THE POST.









Αφράτα νηστίσιμα τσουρέκια με μέλι.
Amazing Greek Easter bread with honey,
sugar free - dairy free - egg free.

Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, σήμερα μοσχοβόλησε το σπίτι μου από τα τσουρέκια. Αφράτα και νηστίσιμα χωρίς ζάχαρη, απλά φανταστικά. Αυτήν τη συνταγή τη φτιάχνει χρόνια η αδερφή μου και είπα να τη φτιάξω και εγώ φέτος. Βγαίνουν τέλεια, για να μη σας πω καλύτερα και από τα κλασσικά τσουρέκια. Μπορείτε να τα ζυμώσετε και με τα χέρια αλλά αν έχετε μίξερ, προτιμήστε στο μίξερ γιατί γίνονται φανταστικά και σίγουρα πιο εύκολα.

Για να τα φτιάξετε δείτε το βίντεο πιο πάνω, περιμένω σχόλιά σας και μια εγγραφή στο κανάλι μου, ένα σχόλιο ή ένα like θα με βοηθούσε. 
Κάντε like και στη σελίδα μου στο Facebook "Min se mellie easy recipes". 



Hello my dear friends, today my house has a pleasant aroma from  the Greek Easter breads that I baked. Fluffy and sugar-free, simply fantastic. My sister has been making this recipe for years and I decided to make it this year too. You can knead them by hand, but if you have a mixer, prefer it because they turn out fantastic and are definitely easier.

For cooking them, watch the video above, I am waiting for your comments and a subscription to my channel, a comment or a like would help me. 
Like my Facebook page "Min se mellie easy recipes". 



Υλικά

1ο βήμα

1 κύβος μαγιά νωπή
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
140 ml γάλα αμυγδάλου λίγο ζεστό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα, ίσα να είναι λίγο ζεστό και όχι κρύο, λιώνουμε σε αυτό τη μαγιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και μία κουβέρτα και το αφήνουμε για 10' να φουσκώσει.

2ο βήμα

120 ml ηλιέλαιο
1/2 κούπα μέλι ή 180 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml γάλα αμυγδάλου λίγο ζεστό 
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
750 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα από το πρώτο στάδιο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο. Ζυμώνουμε για 20'. Αν το ζυμώσετε με τα χέρια να τα λαδώνετε συχνά γιατί κολλάει η ζύμη στα χέρια. 
Έπειτα βάζετε τη ζύμη σε μία λεκάνη και σκεπάζετε καλά με μεμβράνη και 2 με 3 κουβέρτες, θέλετε να είναι σε ζεστό περιβάλλον, είναι σημαντικό αυτό. Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος συνήθως θέλει 1 με 2 ώρες, πλάθετε τη ζύμη με λίγο αλεύρι, τη χωρίζετε σε 2 μέρη και το κάθε μέρος σε 3 μέρη και πλάθετε σαν πλεξούδες 2 τσουρέκια. Τ'αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30' να διπλασιαστούν σε μέγεθος (μπορείτε να ζεστάνετε το φούρνο στους 200 C για 5' να τον κλείσετε, θέλετε ίσα να ζεσταθεί ο φούρνος και να τ'αφήσετε εκεί).

3ο βήμα

για επάλειψη πριν το ψήσιμο και για μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο ζεστά

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι λιωμένο σε 1/2 κούπα νερό

Τ' αλείφετε με το λιωμένο μέλι (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ) και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35' μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψήστε τα σε μικρό ταψί για να φουσκώσουν προς τα πάνω και όχι προς το πλάι, δείτε και το βίντεο πιο πάνω για καλύτερα αποτελέσματα.

(Τα έφτιαξα και με αυτό το τρόπο - στη μαγιά έβαλα νερό και στο 2ο στάδιο έβαλα γάλα σόγιας με βανίλια και έγιναν φοβερά. Μπορείτε να τα κάνετε και μόνο με νερό γίνονται κάτι ανάμεσα σε τσουρέκι και ψωμί)


Ingredients

1st step

1 cube fresh yeast
7 grams dry yeast
140 ml almond milk, slightly warm
1 tablespoon flour
1 teaspoon honey

Heat the milk a little, just enough so that it is a little warm and not cold, dissolve the yeast in it and add the remaining ingredients, cover with cling film and a blanket and leave for 10 minutes to rise.


2nd step

120 ml sunflower oil
1/2 cup honey or 180 grams sugar
200 ml almond milk, slightly warm
1 teaspoon ground mahleb
1/2 teaspoon ground cardamom
1/2 teaspoon chios mastiha
2 vanillas or 1 tablespoon vanilla extract
zest of 1 orange
1 pinch of salt
750 grams of flour for brioche

Mix all the ingredients except the flour, add the mixture from the first stage, mix and add half the flour and mix. Put it in the mixer and add the remaining flour little by little. Knead for 20'. If you knead it with your hands, oil them often because the dough sticks to your hands. 
Then put the dough in a bowl and cover it well with cling film and 2 to 3 blankets, you want it to be in a warm environment, this is  important. When it has doubled in size, it usually takes 1 to 2 hours, shape the dough with a little flour, divide it into 2 parts and each part into 3 parts and shape 2 loaves like braids. Leave them in a warm place for 30 minutes to double in size (you can heat the oven to 200 C or 392 Fahrenheit for 5 minutes and turn it off, you want the oven to be just warm enough and leave them there).


3rd step

for spreading before baking and for as soon as we take them out of the oven while they are still warm

1 teaspoon honey melted in 1/2 cup water

Brush them with melted honey (you can also add a little sesame or almond fillets) and bake at 180 degrees or 356 Fahrenheit for 35 minutes until golden brown. Bake them in a small baking pan so they rise upwards and not sideways, see the video above for best results.


(I also made them this way - I added water to the yeast and in the 2nd stage I added soy milk with vanilla and they turned out awesome. You can also make them with just water and they turn out to be something between a brioche and bread)


Παρόμοιες συνταγές που θα σας αρέσουν.
Similar recipes you will love.














Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νηστίσιμες συνταγές στο μενού Συνταγές - Recipes στα ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ-VEGAN και στα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ-NO SUGAR.


You can find more recipes for Lent in the Recipes menu under VEGAN and NO SUGAR.





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη