THE POST IS IN GREEK AND ENGLISH.
FOR OTHER LANGUAGES, USE GOOGLE TRANSLATE AT THE BOTTOM OF THE POST.
Φανταστικό κοτόπουλο Française, γαλλική συνταγή. Chicken Française, amazing recipe.
Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, σήμερα μοιράζομαι μαζί σας αυτήν την καταπληκτική συνταγή, κοτόπουλο Française. Τα ωραία του να έχεις κανάλι μαγειρικής, είναι να πειραματίζεσαι με διάφορες συνταγές, να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου και να ανακαλύπτεις νέες γεύσεις. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και έχει απίστευτα πλούσια γεύση, σας συνιστώ να τη δοκιμάσετε.
Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλο.
Φτερούγες κοτόπουλου με κολοκύθα.
Hello my dear friends, today I am sharing with you this amazing recipe, Chicken Française. The good thing about having a cooking channel is experimenting with different recipes, enriching your knowledge and discovering new flavors. This recipe is very easy and has an incredibly rich taste, I recommend you try it.
Wonderful recipes with chicken.
Υλικά
1 αυγόλίγο αλάτι, πιπέρι
Ingredients
1 egga little salt, pepper
1 tablespoon chopped parsley
1 tablespoon of grated cheese
3 tablespoons of butter
1 chicken breast
1/2 glass of white wine
1 cup chicken stock
1 grated garlic clove
juice of 1/2 lemon
flour for all uses
olive oil
Μέθοδος εκτέλεσης
1. Ανοίγω το κοτόπουλο στη μέση σαν φιλέτο και το χτυπάω να γίνει λεπτό.
2. Σε ένα πιάτο ανακατεύω το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί και το μισό μαϊντανό.
3. Βάζω σε ένα πιάτο το αλεύρι, βουτάμε πάνω του το κοτόπουλο να πάει παντού το αλεύρι και μετά το βουτάμε στο αυγό και από τις δύο πλευρές.
4. Στο τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτω το κοτόπουλο και το τηγανίζω σε μέτρια φωτιά για 4' την κάθε πλευρά.
5. Αφαιρώ το κοτόπουλο και προσθέτω το κρασί, τον ζωμό, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και τα αφήνω να βράσουν, μέχρι να μείνει λίγη ποσότητα. Προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο και το μαϊντανό και το κοτόπουλο και είναι έτοιμο.
Instructions
1. Open the chicken in half like a fillet and beat it until it becomes thin.
2. In a plate, mix the egg, salt, pepper, grated cheese and half the parsley.
3. Put the flour on a plate, dip the chicken on it so that the flour goes everywhere, and then dip it in the egg on both sides.
4. In the pan put some olive oil and 1 and 1/2 tablespoons of butter and as soon as it melts, add the chicken and fry it on medium heat for 4' on each side.
5. Remove the chicken and add the wine, stock, lemon juice and garlic and let them boil, until a little amount remains. Add the rest of the butter and the parsley and the chicken, and it's done.